Etusivu » Blogi » Aurinkopaneelit omakotitaloon

Aurinkopaneelit omakotitaloon

Aurinkopaneelit omakotitaloon, CASE-esimerkki ja uusi sivusto Solle Oy:lle

Solle kilpailuttaa aurinkopaneelit omakotitaloon, taloyhtiöön sekä maatiloille. Sollelta saimme pyynnön tehdä hakukoneoptimointia, jonka avulla saavutettaisiin mahdollisimman kattava löydettävyys.

Mitä on hakukoneoptimointi?

Hakukoneoptimointi, eli SEO, on tärkeä osa verkkosivuston näkyvyyden parantamista hakutuloksissa. Se auttaa yrityksiä saamaan enemmän orgaanista liikennettä ja parantamaan sivuston sijoitusta hakutuloksissa. Kun Sollelle lähdettiin tekemään hakuoptimointia, niin halusimme keskittyä seuraaviin asioihin:

  1. Avainsanojen tutkimus: Ensimmäinen askel oli avainsanojen tutkimus. Selvitimme, mitkä ovat ne avainsanat tai avainsanaryhmät, joita potentiaaliset asiakkaat käyttävät etsiessään aurinkopaneeleita omakotitaloon. Käytimme avainsanatyökaluja, kuten Google Keyword Planneria, löytääksemme relevantteja avainsanoja, jotka ovat suosittuja hakukyselyissä aurinkoenergiassa.
  2. Laadukas sisältö: Keskityimme sisällön laatuun. Loimme Sollelle korkealaatuista, informatiivista ja kiinnostavaa sisältöä, joka vastaa aurinkopaneeleita etsivien kuluttajien kysymyksiin ja tarpeisiin. Sisältönä toteutimme blogikirjoituksia, artikkeleita, oppaita, infografiikoita ja videoita. Tämän lisäksi teimme suunnitelman myös sosiaalisen median tileille ja optimoimme sisältöä avainsanoilla luontevasti, liioittelematta avainsanojen käyttöä.
  3. Meta-tiedot ja metakuvaus: Meta-tiedot ovat sivuston teknisiä elementtejä, kuten metaotsikot ja metakuvauskuvaukset, jotka näkyvät hakutuloksissa. Optimoimme Sollen meta-tiedot aurinkopaneeleihin liittyvillä avainsanoilla, jotta ne houkuttelevat kuluttajia klikkaamaan sivustolle. Metaotsikkoja ja -metakuvauskuvauksset tehtiin jokaiselle sivulle, ja niistä luotiin ainutlaatuisia ja houkuttelevia.
  4. URL-rakenne: URL-rakenne voi myös vaikuttaa hakukoneoptimointiin. Käytimme selkeitä ja kuvaavia URL-osoitteita, jotka sisältävät relevantteja avainsanoja. Vältimme pitkiä ja monimutkaisia URL-osoitteita, ja käytimme väliviivoja erottimena sanojen välillä.
  5. Kuvien optimointi: Aurinkopaneeleita tarjoavalla yrityksellä halusimme käyttää kuvia aurinkopaneeleista sekä referensseistä. Optimoimme nämä kuvat hakukoneystävälläksi lisäämällä niihin kuvatekstejä, alt-tekstejä ja tiedostonimiä, jotka sisältävät avainsanoja. Kuvatekstit ja alt-tekstit auttavat hakukoneita ymmärtämään, mistä kuvissa on kyse, ja voivat parantaa sivuston hakukonenäkyvyyttä. Esim. kuvassa saatettiin käyttää omakotitaloa, johon on juuri tehty asennus, ja kuvatekstiin kirjoitettiin avainsana aurinkopaneelit omakotitaloon.
   aurinkopaneelit omakotitaloon on helppo kilpailuttaa
   Solle kilpailuttaa aurinkopaneelit omakotitaloon
 1. Responsiivinen suunnittelu: Varmistimme, että sivusto on responsiivisesti suunniteltu, eli se näyttää hyvältä ja toimii saumattomasti eri laitteilla, kuten tietokoneilla, älypuhelimilla ja tableteilla. Google arvostaa mobiiliystävällisiä sivustoja ja voi nostaa niitä korkeammalle hakutuloksissa.
 2. Linkkien hallinta: Muokkasimme sisäiset ja ulkoiset linkit sivustolla. Sisäiset linkit auttavat käyttäjiä siirtymään eri sivujen välillä ja voivat auttaa hakukoneita ymmärtämään sivuston rakennetta. Ulkoiset linkit auttavat parantamaan sivustosi luotettavuutta ja uskottavuutta, jos ne ovat laadukkaita ja relevantteja sivustoja.
 3. Nopeusoptimointi: Sivuston latausnopeus on tärkeä tekijä hakukoneoptimoinnissa. Varmistimme, että sivusto latautuu nopeasti, jotta käyttäjät eivät poistu sivustolta ennen sen latautumista. Optimoimme latausnopeutta esimerkiksi optimoimalla kuvatiedostot, minimoiden JavaScript- ja CSS-tiedostojen käytön, ja käyttämällä käyttäjän selaimen välimuistia. Lisäosana nopeusoptimoinnissa käytimme WP Rocket-lisäosaa.
 4. Sosiaalisen median integrointi: Sosiaalisen median integrointi auttoi parantamaan sivuston näkyvyyttä ja houkuttelemaan lisää kävijöitä. Lisäsimme Sollelle sosiaalisen median jakopainikkeita sisältöön, kuten blogikirjoituksiin ja artikkeleihin, ja kannustimme käyttäjiä jakamaan sisältöä sosiaalisessa mediassa.
 5. Seuranta ja analytiikka: Seuraamme ja analysoimme koko ajana sivuston suorituskykyä käyttämällä analytiikkatyökaluja, kuten Google Analyticsia. Seuraa hakukonenäkyvyyttä, liikennettä, kävijäkäyttäytymistä ja muita tärkeitä mittareita, jotta voit tunnistaa vahvuudet ja heikkoudet sivustossasi ja tehdä tarvittavia muutoksia hakukoneoptimoinnin parantamiseksi.

Miten  hakusanat sitten löytyvät tällä hetkellä?

Kilpailuta aurinkopaneelit”, löytyy Googlen sijoituksissa ensimmäisenä. Kaupunkikohtaiset hakusanat, kuten ”aurinkopaneelit rovaniemi” löytyy ensimmäisellä sivulla. Tämän pohjalta uskallamme sanoa, että löydettävyyttä on jo saavutettu monella aurinkoenergiaan liittyvällä hakutermillä.