Etusivu » Blogi » Kotisivut yritykselle 2023

5 parasta vinkkiä kotisivujen suunnitteluun 2023

Kotisivujen suunnitelussa on tietyt perusasiat jotka on edelleen syytä huomioida kotisivujen suunnittelussa.

Kotisivujen merkitys liiketoiminnassa kasvaa jatkuvasti, ja vuonna 2023 kotisivujen suunnittelussa toimii edelleen samat lainalaisuudet. On tärkeää suunnitella yritykselle kotisivut, jotka ovat sekä käyttäjäystävälliset sekä hakukoneystävälliset. Tässä luhyessä blogikirjoituksessa käydään läpi viisi tärkeää tekijää, jotka on syytä huomioida vuoden 2023 kotisivujen suunnittelussa ja toteutuksessa.

Mitkä ovat ne 5 huomioitavaa asiaa kotisivujen suunnittelussa?

1. Käyttökokemus (UX)

Käyttäjäkokemus on keskeinen tekijä, joka vaikuttaa siihen, kuinka hyvin kotisivut toimivat. Hyvä käyttökokemus tarkoittaa sitä, että käyttäjä löytää helposti etsimänsä tiedon ja että kotisivuilla on helppo navigoida. Hyvä UX vaatii myös responsiivisen suunnittelun, jotta sivusto toimii saumattomasti eri laitteilla kuten kännyköillä sekä tableteilla.

2. Laadukas sisältö

Laadukas sisältö on avain onnistuneeseen kotisivujen suunnitteluun ja toteutukseen. Huomioi edelleen, että kuvat ja tekstit ovat viimeisteltyjä ja laadukkaista. Kotisivujen tekstisisällön tulee olla informatiivista ja helposti luettavaa. Tämä vaatii sisällön suunnittelua ja kirjoittamista ammattitaidolla, jotta se vetoaa lukijoihin ja saa aikaan toivottuja tuloksia.

3. Hakukoneystävällinen suunnittelu (SEO)

Hakukoneystävällinen suunnittelu on erittäin tärkeää jos haluat, että sivustosi näkyy hakukoneiden tuloksissa. Tämä vaatii huolellista avainsanojen tutkimusta ja käyttöä, otsikoiden optimointia ja teknistä SEO:ta. Kun sivusto on hakukoneystävällinen, se on todennäköisesti korkeammalla hakutuloksissa, mikä voi johtaa lisääntyneeseen liikenteeseen sivustollesi. Huomioi silti edelleen, että vaikka teet hakukoneoptimoinnin teknisesti oikein, niin säilytät silti tekstin kiinnostavuuden lukijoissa.

4. Kotisivujen ulkoasu

Kotisivujen ulkoasu on tärkeä osa sivuston suunnittelua, sillä se on usein ensimmäinen asia jonka kävijä huomaa. On tärkeää, että ulkoasu on visuaalisesti näyttävä ja heijastaa brändiäsi sekä tukee liiketoimintaasi. Suunnittelussa tulee myös ottaa huomioon responsiivisuus, jotta sivusto näyttää hyvältä kaikilla laitteilla. Ulkoasun suunnittelun on hyvä olla selkeä mutta tyylikäs, tarkoittaen sitä, että vaikka sivustosi on tyylikäs, löytää kävijä sieltä silti helposti haluamansa tiedon kuten puhelinumeron ja tarjoamasi tuotteet tai palvelut.

5. Nopea latausaika

Kotisivujen latausaika vaikuttaa suoraan käyttäjäkokemukseen ja hakukonenäkyvyyteen. Sivuston tulee latautua nopeasti, jotta kävijät eivät lähde sivustolta pois turhautuneina. Nopea latausaika on myös yksi hakukoneiden ranking-tekijöistä, mikä tarkoittaa sitä, että sivustosi sijoittuu paremmin hakutuloksissa, kun se latautuu nopeasti.

Digitoimisto Viisam auttaa

Jos tarvitset apua kotisivujen suunnittelluun, nin autamme mielellämme. Tavoita meidät helposti puhelimitse tai sähköpostilla. Ota yhteyttä!