Mihin tarvitaan webhotelli?

Kun miettii oman kotisivun tekemistä, niin webhotelli sana tulee aina Googlea selatessa vastaan. Mutta mikä se on ja mihin tarvitaan webhotellia? Lue lisää…

Mikä on webhotelli?

Webhotelli-palvelu, toiselta nimeltään hosting-palvelu on Internetpalvelu, jonka avulla yksityishenkilöt, organisaatiot ja yhteisöt voivat julkaista omat kotisivunsa internettiin. Varsinkin yrityksen kotisivut perustetaan aina webhotelliin. Webhotelli tarjoaa palvelintilan ja verkkoyhteyden internettiin, sekä paljon muita palveluita joista kerron myöhemmin.

Miten webhotelli oikein toimii?

Isännöintipalvelun tarjoaja omistaa palvelimen, jolle kaikki verkkosivustoosi liittyvät tiedot tallennetaan. Kun joku kirjoittaa verkkotunnuksesi (www.yritys.fi), pyyntö ohjataan palvelimelle, jossa verkkosivustosi sijaitsee. Palvelin tarjoaa sitten verkkosivustosi sisällön kävijän selaimelle.

Mitä tehtäviä webhotellilla on?

Turvallinen palvelintila verkkosivustollesi

Webhotelli tarjoaa palvelintilaa palvelimillaan. Sinne tallennetaan kaikki verkkosivustoosi liittyvät tiedostot. Vuokratessasi palvelitilan ja kaistanleveyden, niin siitä maksetaan kuukausimaksu. Esimerkiksi 5-40 €/kk riippuen kapasiteetin tarpeesta.

Verkkoyhteys Internetiin

Webhost tarjoaa myös yhteyden Internetiin. Tätä kutsutaan kaistanleveydeksi. Kaistanleveys määrittää, kuinka nopeasti verkkosivustosi latautuu kävijöiden selaimissa. Jos verkkosivustollasi on esimerkiksi paljon videoita tai laadukkaita kuvia, tarvitset enemmän kaistanleveyttä kuin jos verkkosivustosi koostuisi pääasiassa tekstistä.

SSL-sertifikaatin tarjoaminen

Verkkosivustopalvelu voi tarjota SSL-varmenteen, jolla varmistetaan, että käyttäjän selaimen ja verkkosivustosi välinen yhteys on turvallinen.

Päivitykset ja ylläpito

Jotkin webhosting-palveluntarjoajat tarjoavat myös säännöllisiä päivityksiä ja ylläpitopalveluja asiakkaidensa verkkosivustoille. Näihin palveluihin voi kuulua esimerkiksi WordPress-ohjelmiston päivittäminen tai asiakastietojen varmuuskopiointi.

Backupit

Hyvän web-hosting-palvelun tulisi myös tarjota asiakkailleen säännöllisiä varmuuskopioita heidän tiedoistaan. Näin voit olla varma, että tietosi eivät katoa, vaikka palvelimelle tapahtuisi jotain.

Verkkotunnus

Jos sinulla ei vielä ole verkkotunnusta, web hosting-palveluntarjoaja voi yleensä auttaa sinua rekisteröimään sellaisen

Sähköpostitilit

Kaikki webhotellit tarjoavat myös sähköpostitilejä omalla verkkotunnuksella. Näin sinulla voi olla sähköpostiosoite, joka näyttää tältä: info@yritys.fi.

Kaistanleveys ja tiedonsiirron nopeus

Kun valitset webhotellipalvelua, on myös tärkeää kiinnittää huomiota kaistanleveyteen ja tiedonsiirtonopeuteen. Tämä johtuu siitä, että verkkosivuston ja kävijän selaimen välisen yhteyden nopeus vaikuttaa siihen, kuinka nopeasti verkkosivustosi latautuu. Nopeasti latautuva sivu parantaa asiakkaidesi käyttökokemusta.

Tuki ongelmatilanteissa

Kun jokin menee pieleen verkkosivustossasi, on tärkeää, että sinulla on joku, joka auttaa sinua ratkaisemaan ongelman. Hyvä webhotellipalvelu tarjoaa 24/7-asiakastukea, jotta saat apua aina tarvittaessa. Olemme havainneet että yritykset jotka tarjoavat tuen chatin kautta ovat yleensä nopeiten saatavilla.

Missä tilanteessa tarvitset webhotellia?

  1. Haluat luoda wordpress verkkosivuston yrityksellesi
  2. Haluat aloittaa kirjoittamaan blogia, mutta valmiin blogialustan ulkonäkö on sinusta liian geneerinen ja haluat yksilöllisyyttä
  3. Tarvitset yrityksellesi sähköpostiosoitteen omalla tunnuksella
  4. Haluat myydä tuotteita tai palveluja verkossa ja harkitset verkkokaupan perustamista
  5. Haluat hankkia uuden verkkotunnuksen eli domainin uutta käyttötarkoitusta varten

Yhteenveto

Useimmiten webhotellin hankkiminen tulee kysymykseen kun haluaa luoda jotain uutta internettiin omalla verkkotunnuksella, oli se sitten kotisivu, verkkokauppa tai blogi.

Jos tarvitse apua webhotellin hankkimisessa niin autamme täällä Viisamilla mielellämme.

Lisää luettavaa:

Miten perustaa nettisivu?

Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä, niin katsotaan miten voimme auttaa sinua. Saat meihin nopeasti yhteyden puhelimitse tai sähköpostilla. Täyttämällä yhteydenottolomakkeen, vastaamme sinulle myös nopeasti ja viimeistään yhden arkipäivän kuluessa.

Tarko Suodenjoki
Myynti, suunnittelu, projektinhallinta

045 662 3555
tarko.suodenjoki@viisam.fi

Lähetä viesti

    This site is protected by reCaptcha and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Lähettämällä tiedot annan suostumuksen käsitellä antamani tiedot Tietosuojaselostessa kuvatulla tavalla.