Mistä sähköpostiosoite yritykselle?

Oletko miettimässä mistä sähköpostiosoite yritykselle? Kun yritystoimintaa on aloittamassa ja kotisivuja perustamassa, niin ensimmäiseksi tulee miettineeksi että miten saan uskottavan omalla domainilla olevan sähköpostiosoitteen. Tässä artikkelissa kerrotaan juuri siitä. Lue lisää…

Sähköpostin omalla domainilla voi hankkia:

Oman verkkotunnuksen käyttäminen sähköpostiosoitteessa tuo monia etuja:

  • Se saa sinut näyttämään ammattimaisemmalta ja uskottavammalta: Kun olet yhteydessä asiakkaisiin tai yhteistyökumppaneihin, he näkevät, että sinulla on ammattimainen sähköpostiosoite omalla verkkotunnuksellasi. Tämä antaa heille hyvän vaikutelman yrityksestäsi.
  • On helpompi muistaa: oman verkkotunnuksen sähköpostiosoite on helpompi muistaa kuin Gmailin, Yahoon tai Hotmailin ilmainen sähköpostiosoite. Tämä tarkoittaa, että ihmiset ottavat sinuun todennäköisemmin yhteyttä.
  • Se on joustavampi: ammattimaisella sähköpostiosoitteella voit asettaa automaattisia vastauksia, lähettää viestejä muihin sähköpostiosoitteisiin ja käyttää erilaisia allekirjoituksia.
  • plus paljon muuta

Mennään kuitenkin siihen miten omalla tunnuksella oleva sähköposti hankintaan.

Google Workspace: Yrityssähköpostin hankkiminen Googlelta

Jos haluat yrityssähköpostiosoitteen omalla verkkotunnuksella, voit rekisteröityä Google Workspace -palveluun. Tämän palvelun avulla voit käyttää Gmailia omalla verkkotunnuksellasi. Voit myös luoda ja hallita sähköpostiosoitteita muille organisaatiosi henkilöille.

Googlen yrityssähköpostilla on ns. hyvä ”digitaalinen maine”, joten olla varma, että viestisi saapuvat vastaanottojan postilaatikkoon. Jolloin yhteydenotto potentiaalisiin asiakkaisiin sähköpostitse helpottuu. Sen lisäksi Gmail tarjoaa myös runsaasti ominaisuuksia, kuten chat, videoneuvottelut ja pilvitallennus.

Google Workspacen käytön etuna on, että saat käyttöösi kaikki tutu Gmailin kaikki ominaisuudet, kuten roskapostisuodatuksen ja sähköpostitallennuksen.

Google Workspacen haittapuolena on, että se maksaa: peruspaketti on n.5 euroa käyttäjää kohti kuukaudessa. Vuosisopimuksella voit saada alennusta.

Outlook: Sähköpostiosoite yrityskäyttöön Microsoftilta

Jos haluat Microsoftin yrityssähköpostiosoitteen, voit rekisteröityä Microsoft Outlookiin. Tämän palvelun avulla voit käyttää tuttua Outlookin käyttöliittymää omalla verkkotunnuksellasi. Outlook on ollut jo vuosikymmeniä erittäin suosittu yrityskäytössä ja ihmiset ovat tottuneet sen käyttämiseen.

Outlook-sähköpostipalvelun digitaalin maine on myös erittäin korkea, joten viestit menevät hyvin perille myös ns. outbound-kontaktointia tehdessä.

Microsoft 365 paketin yhteydessä saat myös lisäpalveluja kuten chat, videoneuvottelut ja pilvitallennus.

Microsoft Outlookin käytön etuna on, että se integroituu hyvin muihin Microsoftin tuotteisiin, kuten Officeen ja Teamsiin

Huonona puolena Outlookin käytössä on, että se maksaa: peruspaketti maksaa noin 4 euroa käyttäjää kohti kuukaudessa. Vuosittaisella sopimuksella on tietysti tulossa alennusta.

Webhotelli: Sähköposti yrityskäyttöön verkkotunnuksen hankkimisen yhteydessä

Moni webhotelli tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden luoda sähköpostiosoitteita silloin kun on rekisteröimässä verkkotunnusta. Sinun ei tarvitse edes hankkia webhotellia saadaksesi verkkotunnuksen omalla osoitteella.

Kuitenkin jos ole luomassa yrityksellesi kotisivuja, niin yleensä webhotelli sisältää mahdollisuuden luoda yrityksellesi sähköpostiosoitteita tarpeen mukaan ja ne sisältyvät hintaan. Palvelimelle säilötyt sähköpostit tietysti syövät palvelintilaa, joten sinne ei mahdu kovin paljon jos sähköpostiliikennettä on yrityksellä paljon. Silloin voi ostaa lisää tilaa.

Yrityssähköpostin etuna webhotellin kautta hankittuna on sen hinta: yleensä se on maksuton, kun rekisteröidyt verkkotunnukseen.

webhotellin sähköpostipalvelun huonona puolena on, että se nopeus ja luotettavuus ei välttämättä yllä vastaavaan palvelimeen tallennettuun sähköpostiin. Sen lisäksi niiden tietoturva ja roskapostisuodatus ei yllä yleensä Google ja Outlookin tasolle. Kuitenkin hyvä perusratkaisu, jos liikennettä tulee vain esimerkiksi tarjouspyyntölomakkeen kautta.

Yhteenveto

Jos haluat yrityksellesi sähköpostiosoitteen omalla domainilla, niin sinulle löytyy kolme hyvää vaihtoehtoa; Google, Outlook ja oma webhotelli. Jos tarvitset apua sähköpostiosoitteiden luomisessa tai mihin tahansa asiaan jotka webhotelleihin ja yrityksen kotisivuihin, niin ota yhteyttä.

Lisää tietoa kotisivujen perustamisesta:

Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä, niin katsotaan miten voimme auttaa sinua. Saat meihin nopeasti yhteyden puhelimitse tai sähköpostilla. Täyttämällä yhteydenottolomakkeen, vastaamme sinulle myös nopeasti ja viimeistään yhden arkipäivän kuluessa.

Tarko Suodenjoki
Myynti, suunnittelu, projektinhallinta

045 662 3555
tarko.suodenjoki@viisam.fi

Lähetä viesti

    This site is protected by reCaptcha and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Lähettämällä tiedot annan suostumuksen käsitellä antamani tiedot Tietosuojaselostessa kuvatulla tavalla.