Etusivu » Blogi » Mitä on kuvien hakukoneoptimointi?

Mitä on kuvien hakukoneoptimointi ja miten se kannattaa tehdä?

Hakukoneoptimointi on itsessään hyvin laaja ja sivustokohtaisesti huomioitava asia. Kuvien optimointi on kuitenkin asia, joka kannattaa huomioida hakukoneoptimointia tehdessä. Kuvien optimointi vie vain vähän aikaa, mutta on sitäkin tärkeämmässä roolissa, varsinkin mikäli kuvia on sivustolla runsaasti.

Kuvan koko

Ladatessasi  kuvia sivustolle voit pakata ne jo koneellasi oikean kokoisiksi. Liian suuri kuva vie turhaa tilaa ja hidastaa sivustosi latausaikaa. Tämän lisäksi sivuston sisältö on tällä hetkellä monesti 1000px -2000px leveä, joten kuva kannattaa maksimissaan olla 2000px, mikäli se on tarkoitettu koko sivun leveydelle. Sivuston hallintaan voi myös ladata lisäosan, jonka avulla kuvat on helppo pakata. Tuplahyödyn saat, mikäli olet koneellasi jo tehnyt kuvat oikean kokoiseksi ja pakkaat ne vielä lopuksi sivustolla esim. ”Smush”-lisäosalla.

Kuvan nimeäminen

Kuva kannattaa nimetä aihepiirin / sivustosi sivun avainsanan mukaan, sekä kuvalle voi lisäksi antaa WordPressissä vaihtoehtoisen kuvauksen. Tämä edesauttaa löydettävyyttä hakukonekoneissa.

Käytä oikeaa formaattia

Kun tallennat kuvan, kannattaa sen olla nettiä suosivassa muodossa, kuten jpg. Jos haluat kuvan taustan olevan läpinäkyvä, oikeana muotona on .png.

Kuvankäsittelyohjelma

Mikäli haluat edullisesti ja helposti haluat perusmuokata kuviasi, on netistä löydettävissä ilmainen GIMP-ohjelmisto, joka sopii peruskäyttäjän tarpeisiin.

Eli mihin kannattaa keskittää huomio kuvia tuodessa?

Latausnopeuteen ja sisältötekstiin. Pakkaa ja rajaa kuvat oikein. Aseta kuvan nimeksi sekä vaihtoehtoiseksi nimeksi aihepiiriin tai avainsanaan liittyvä teksti.

Strategia

Sitten vielä asia joka ei hakukoneoptimointiin niinkään vaikuta, mutta on hyvä huomioida kuvia tuodessa. Muista säilyttää yhtenäinen linja kuviesi kanssa.