Miten perustaa nettisivu?
Mietitkö miten perustaa nettisivu? Usein tarve kotisivun hankkimiselle tulee tarve silloin kun on perustamassa yritysta tai suunnittelemassa verkkokauppaa. Tässä artikkelissa käydään läpi muutamia eri vaihtoehtoja. .
Yksi vaihtoehto verkkosivuston perustamiseen on tehdä se itse. Tämä voidaan tehdä useiden eri webhotelli-palvelujen kautta, ja se on usein edullisin vaihtoehto.
Toisena vaihtoehtoja on käyttää verkkosivuston rakentamispalvelua eli kotisivukonetta joka tarjoaa helpon tavan luoda verkkosivusto ilman koodausta. Näissä palveluissa on yleensä drag&drop -käyttöliittymät, ja ne ovat suhteellisen edullisia.
Kolmas vaihtoehto on palkata kotisivujentekijä, joka tekee kaiken puolestasi. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto, jos sinulla ei ole aikaa tai osaamista tehdä sitä itse, mutta se maksaa tietenkin enemmän.
Käydään läpi nyt näitä kaikkia erikseen
Kotisivun perustaminen webhotelliin
Kotisivun perustaminen omaan palvelintilaan on Suomessa yleisin tapa luoda kotisivut. Webhotellista saat kaiken mitä tarvitset kotisivun perustamiseen. Voit ostaa verkkotunnuksen ja vuokrata palvelintilan, jonne voi napin painalluksella asentaa wordpressin.
Seuraavaksi alat muotoilla wordpressin perusasennusta oikean verkkosivuston näköiseksi. Asennat haluamasi teeman, lisäät tarvittavat lisäosat ja alat luomaan sisältösivuja. Kun sivusto on valmis, voit julkaista sen Internetissä
Tämän menetelmän etuna on, että voit hallita verkkosivustoasi täysin. Voit tehdä sillä mitä haluat, eikä kukaan muu voi tehdä siihen muutoksia ilman lupaasi.
Plussaa
- edullisin vaihtoehto
- saa kontrolloida kaikkia kotisivun elementtejä
- omistaa itse kotisivut
Miinusta
- vaatii teknistä osaamista
- täytyy osata käyttää wordpress-julkaisujärjestelmää
- kuluu aikaa
Kotisivun tekeminen kotisivukoneella
Kotisivukone on kätevä helpoin keino perustaa omat verkkosivut. Tällaisia kotisivukoneita on esimerkiksi Wix, Webnode ja Weebly. Näiden palvelujen avulla voit luoda verkkosivuston ilman, että sinun tarvitsee osata mitään koodauskieliä
Aloitat yleensä valitsemalla verkkosivuston mallin. Sen jälkeen voit käyttää drag & drop -käyttöliittymää lisätäksesi ja siirtäessäsi eri elementtejä sivulle. Voit myös muuttaa värejä, fontteja ja muita suunnittelun yksityiskohtia
Kun verkkosivustosi on valmis, voit julkaista sen yhdellä napsautuksella. Tämän menetelmän etuna on, että sitä on erittäin helppo käyttää. Et tarvitse mitään teknisiä taitoja tai tietoja
Plussaa
- helppokäyttöisyys
- nopeus
- teknisiä taitoja ei tarvita
- vaivaton
Miinukset
- vähemmän mahdollisuuksia omaan ulkoasuun
- ominaisuudet rajatumpia kuin omassa sivustossa
- kalliimpi itse hallinnoima
Palkkaat ammattilaisen tekemään kotisivut
Jos sinulla ei ole aikaa tai taitoja tehdä verkkosivustoa itse, voi olla hyvä idea palkata joku muu tekemään se puolestasi. Se maksaa enemmän rahaa, mutta lopputulos on todennäköisesti parempi, kuitenkin asiansa osaavan kotisivuntekijän kanssa työskentely on yleensä vaivatonta, koska hän pitää projektin aikataulun hallinnassa ja ohjaa sinua kaikissa vaiheissa.
Kun etsit verkkosuunnittelijaa, kiinnitä huomiota hänen portfolioonsa. Varmista, että heillä on kokemusta juuri sen tyyppisten verkkosivujen suunnittelusta, joita olet suunnittelemassa.
Plussat
- toimii varmasti sekä mobiilissa että tietokoneella
- sivusto näyttää paremmalta
- vaivaton tapa olla mukana projektissa
- koodaustaitoja ei tarvita
- saat apua sisältöön tai markkinointiin
- hakukoneoptimointi
Miinukset
- investointi on isompi kuin itse tehtynä
Muita tapoja luoda ”verkkosivuja”
- Verkkokauppa-alustat (esim. Shopify)
- Blogialustat (esim. Blogger, tai wordpress.com)
- Verkkokurssi-alustat (teachable.com)
Yhteenveto
Kävimme läpi kolme tapaa luoda kotisivut. Kaikilla kotisivujen tekeminen onnistuu loistavasti ja niistä tulee hienoja. Pyri valitsemaan sopiva oman kiinnostuksen, teknisen osaamisen, ajankäyttön ja kustannusten perusteella. Jos tarvitset apua WordPress-sivustojen tai Woocommerce-verkkokaupan kanssa, niin saat meiltä apua.
Lisää luettavaa:
Ota yhteyttä!
Ota yhteyttä, niin katsotaan miten voimme auttaa sinua. Saat meihin nopeasti yhteyden puhelimitse tai sähköpostilla. Täyttämällä yhteydenottolomakkeen, vastaamme sinulle myös nopeasti ja viimeistään yhden arkipäivän kuluessa.
Lähetä viesti