Etusivu » Blogi » Paikkakunnan huomioiminen kotisivujen suunnittelussa

Miten huomioida paikkakunta kotisivuilla?

Jos toimit paikallisesti, niin on hyvä huomioida muutama asia kotisivujen suunnittelussa

Paikkakunnan huomioiminen kotisivujen suunnittelussa on tärkeää, jos yrityksesi toimii tietyllä paikkakunnalla tai jos haluat tavoittaa tietyn alueen asiakkaat.
Tässä muutama vinkki suunnitteluun:

1. Käytä paikallisia avainsanoja

Paikallisten avainsanojen käyttäminen auttaa sivustoasi sijoittumaan korkeammalle paikallisissa hakutuloksissa. Esimerkiksi, jos yrityksesi toimii Turussa, käytä avainsanoja kuten ”Turku”, sivustosi sisällössä, sekä sisällössä otsikoissa sekä avainsanoissa. Näin hakukoneet ymmärtävät, että sivustosi on paikallinen ja näyttävät sen korkeammalla paikallisissa hakutuloksissa. Sinun kannattaa myös huomioida, että kun ihmiset hakevat paikallista toimiijaa, niin he kirjoittava paikkakunnan hakutermin ympärille. Esimerkkejä hakutermeistä, kotisivut yritykselle turku tai hakukoneoptimointi turku.

2. Sisällytä paikkakunta tietoihin

Sivustosi tärkeimmät tiedot kuten yrityksen nimi, osoite ja puhelinnumero tulee olla selkeästi näkyvissä kotisivuilla. Lisää näihin tietoihin myös paikkakunta, jossa yrityksesi sijaitsee. Tämä auttaa hakukoneita tunnistamaan sivustosi paikalliseksi ja auttaa myös käyttäjiä löytämään yrityksesi helpommin.

3. Käytä paikallisia kuvia

Paikallisten kuvien käyttäminen voi auttaa sinua tavoittamaan paikallisia asiakkaita. Esimerkiksi, jos olet ravintolayrittäjä, käytä kuvia ravintolasi ulkopuolelta, paikallisista nähtävyyksistä ja paikallisista asiakkaista. Tämä auttaa paikallisista asiakkaista kiinnostuneita käyttäjiä tunnistamaan yrityksesi paikalliseksi.

4. Huomioi paikalliset tapahtumat ja ajankohtaiset asiat

Jos haluat tavoittaa paikallisia asiakkaita, on tärkeää huomioida paikalliset tapahtumat ja ajankohtaiset asiat sivustollasi. Voit esimerkiksi mainostaa paikallista tapahtumaa tai tarjousta sivustollasi, jolloin asiakkaat voivat löytää sinut helpommin.

Summauksena

Paikkakunnan huomioiminen kotisivujen suunnittelussa on tärkeää, jos haluat tavoittaa paikallisia asiakkaita. Käytä paikallisia avainsanoja, sisällytä paikkakunta tietoihin, käytä paikallisia kuvia ja huomioi paikalliset tapahtumat ja ajankohtaiset asiat. Näillä keinoilla voit lisätä sivustosi paikallista näkyvyyttä.